Bästa tipsen för ett mysigt hem

5020274-feet-warming-by-fireplaceVare sig det är sommar eller vinter, vill vi alla bo i ett hem där det känns mysigt, välkomnande och helt eget.

Filtar och kuddar

Hur kan man få för många filtar? Köp in så många du har råd med och placera ut runt om i hemmet. En extrafilt på sängen är mysigt för en snabb tupplur ovanpå täcket, eller för att få lite extra värme under vintern. En filt för varje plats i vardagsrumssoffan, ingen behöver känna sig utanför under myskvällen.Det går knappt att få för många kuddar heller. Täck soffan och sängen med kuddar som ni kan sjunka ner i, eller ha kuddkrig med. En lite tunnare kudde på träköksstolarna skapar en mer inbjudande atmosfär och vi ska heller inte glömma kuddar till utemöblerna. Det finns specialtyg med plast på undersidan som i princip för dem vattentäta. Du behöver inte känna panik om det kommer en skur, tyget torkar snabbt och missfärgas inte.

Golvvärme

Golvvärme är det bästa man kan ha i hallar och i badrummet. På vintern tar den bort snön och torkar vattnet från duschen. Den höjer också värdet på huset, vilket inte är helt fel. Det finns flera golvvärmesystem. Den enklaste att sätta in själv är vattenburen golvvärme. Det system som vi länkade till ovan är också väldigt platt, så det höjer inte golvet lika mycket som andra modeller. Golvvärme kan placeras nästan vart man vill och under de flesta golvtyper. Enda platsen som man ska undvika eller vara försiktig runt är källargolv med tanke på risken för fukt- och mögelskador.

Växter

De livar upp rummet och får det att se mer inbott ut. Växter har också en viktig uppgift i hemmet: de rensar luften från kemikalier som formaldehyd, och håller också en jämnare luftfuktighet i hemmet som annars har väldigt torr luft.Placera ut stora växter i fönstren och kanske en stor golvväxt i ett outnyttjat hörn. Sätt gärna ned blompinnar med små lappar i jorden: på dem kan du skriva hur ofta de ska vattnas, hur de vill ha jorden samt hur mycket sol de behöver. Då behöver du aldrig undra om du över- eller underbevattnar dina växter.