Bra produkter för ditt badrum

När du vill ta hand om din hud och ditt hår finns många, fina produkter att hitta. Du kan få dem i vackra förpackningar som pryder sin plats i badrummet, samtidigt som de är dermatologiskt testade och skonsamma.

Veganska produkter

Många föredrar idag veganska skönhetsprodukter. Vad krävs för att produkter får klassas som veganska? Det är produkter som är helt fria från animaliskt innehåll och som heller inte är testade på djur på något sätt. Till skillnad mot produkter som är ”cruelty free”, det vill säga som inte är testade på djur, men som ändå kan innehålla animalier.

Produkter som är miljövänliga

Idag är vi även mer intresserade av miljön och hållbarhet än någonsin tidigare. Varje tillverkare med självaktning har rengöringsprodukter som är certifierade med EU Ecolabel. Certifieringen visar att företaget tagit hänsyn till miljöbelastning under hela produktens livscykel så du kan använda den med gott samvete.

Parfym eller inte parfym

Visst luktar det gott när duschtvålen eller badskummet är parfymerat. Men ibland är det bättre att undvika parfymerat. Exempelvis när du väljer babyvårdsprodukter. Då bör du välja oparfymerade och skonsamma produkter utan färgämnen för babyns känsliga hud.