Tips

Förbered inför sommarens altanhäng – få den rengjord

Posted On mars 31, 2023 at 5:00 f m by / Kommentarer inaktiverade för Förbered inför sommarens altanhäng – få den rengjord

Att förbereda dig inför sommarens altanhäng kommer garanterat att höja livskvaliteten. En rengjord altan är en fräsch och trevlig plats att njuta av sommarens varma dagar på. Det är inte särskilt komplicerat att förbereda sig inför sommarens stunder på din uteplats. Börja med att plocka bort allt som eventuellt inte hör hemma på den, som exempelvis trädgårdsredskap eller förvaring.

Att tvätta altanen

Tvätta sedan alla ytor, såsom trädgårdsmöbler, golv och väggar. Använd en högtryckstvätt för att få bort smuts och fläckar på betonggolv eller trädäck och använd en mild tvål för att rengöra trämöbler. Tänk på att rengöra räcken och dörrar, så att du har en ren och fräsch yta överallt. Ångtvättbilen är ett företag som hjälper till med att få till en ren och fräsch altan som är redo för säsongen.

Sätt sedan upp nya blomsterarrangemang eller prydnadskuddar för att ge altanen en ny fräsch exteriör. Tänk på att använda solskydd för att skydda dig och dina gäster från solens strålar.

Gör en lista över saker du vill ha till altanen, som exempelvis nya dynor, ett nytt parasoll eller en grill. Köp det du behöver och förvara det på en säker plats, tills det är dags att använda det.