Inredning

Förnya rummet

Posted On juni 27, 2018 at 10:19 f m by / Kommentarer inaktiverade för Förnya rummet

Du behöver inte riva väggar och bryta upp golv för att förnya ett tråkigt och oinspirerat rum. Istället kan du fixa i ordning rummet på bara en helg.

Dag 1 – städning och taket

Plocka undan allting i rummet. Det får vara trångt i vardagsrummet eller sovrummet medan du arbetar den här helgen. Dammsug och tvätta det som går. Plocka ned gardinerna och undersök om det finns några skador i tapet eller golv som borde repareras innan du fortsätter.Täck över golvet med papp och måla taket. Ett vitt tak kan se smutsigt och grått ut efter några år. Om du målar samma färg som innan behöver du bara måla ett lager för att fräscha upp det. Därefter målar du alla lister runt tak, golv och fönster. Du behöver inte bry dig om det kommer lite färg på tapeterna, de ska du ändå fixa imorgon.

Dag 2 – väggarna

Titta ut några vackra tapeter som passar dig och rummet. Ett sovrum klarar av mörkare tapeter och matta kulörer ger extra djup till rummet. Ett vardagsrum kan vara ljus eller mörk, fundera på vad du har för möbler. Det finns tapeter för 100 kronor ändå upp till 1500 kronor per rulle. Räkna ut hur många rullar du behöver och se om det är mönsterpassning på din valda tapet, då får du plussa på några meter till. Så klart har du störst urval om du beställa online, gör det veckan innan för att vara säker på att tapeterna hinner fram innan renoveringshelgen.

Dag 3 – golvet

Ett golv känns övermäktigt att fixa. Om du ska fräscha upp det existerande golvet behöver du hyra en golvslip och behandla golvet i flera lager. Det tar mer än en helg. Istället kan du skapa ett mysigt och varmt golv med mattplattor. Du kan lägga dem i mönster eller olika färger, det går snabbt och enkelt att fästa dem i varandra. Du kan också skapa olika indelning i golvet genom att leka med olika färger och mattyper.Och helt plötsligt är rummet sprillans nytt och du har söndagskvällen kvar för att njuta av ditt nya rum.