Enkla sätt att göra om badrummet

bathroomAtt renovera ett badrum kan kosta hundratusen kronor om man måste riva ut allt och börja från noll. Men det finns också billigare och enklare alternativ som kan göra själv. Man slipper anlita företag och vara utan ett badrum i flera veckor.

Byta ut möblerna

Ett sätt är att byta ut möblerna i badrummet. Något så billigt som att köpa ett nytt tvättställ kan ge rummet ett lyft. Man kan förändra stilen på badrummet genom att byta tvättställ. De kostar inte så mycket och finns i flera olika modeller beroende på vilken storlek och stil man är ute efter. Man kan även byta ut toaletten eller duschen. En renovering som ger stort intryck är att byta mellan dusch och badkar. Har man ett större badrum kanske man har plats för stolar och bord och dessa kan man måla om eller slipa bort färgen på för att förnya dem.

Måla väggar

Det spelar ingen roll om man har våtrumstapet eller kaklade väggar. Det går att måla om dem. Gamla tapeter som blivit lite sunkig i färgen behöver inte bytas ut om de fortfarande är vattentäta. Kakel är dyrt att byta och de förra ägarna kanske inte hade samma stil och smak som en själv. Istället för att irritera sig på mönster och färg kan man måla över det. Man behöver bara köpa rätt våtrumsfärg för sina tapeter och tänka på att stryka ut grundfärg på kaklet innan man målar det. Bäst resultat får man med en roller, på både tapeter och kakel.

Byta golv

Man kan lägga klinker på golvet eller måla om sin våtrumsmatta om man inte vill ha klinker. Dock måste man måla flera gånger och se till att köpa en tålig färg. Det bästa alternativet är klinker, det är tåligare och snyggare. Man ska inte lägga klinker direkt på en plastmatta eftersom mattan kan röra på sig. Istället ska man slita ut mattan innan man börjar. Börja gärna att lägga klinker där duschen eller badkaret ska stå: då hinner man träna in tekniken innan man kommer till de bitar som kommer att synas. Om de första inte blir perfekta gör det ingenting eftersom badkaret eller duschen kommer att stå där.