Skapa stämning hemma

926409-upscale-living-room-interior

När man vill skapa stämning så kan det vara de små sakerna som gör den stora skillnaden. Något så enkelt som en filt på soffan får genast rummet att se mera ombonat ut.

Genom att välja en annan färg eller ett annat mönster på dina textilier kan du förändra rummets intryck utan särskilt stor ansträngning. Du kan också byta ut och växla mellan olika textilier under olika årstider eller beroende på ditt humör.

Det är inte bara färgen som man ska tänka på när man väljer textilier, utan också vilken modell som passar och vilket sorts tyg man vill ha. När man ska sätta upp nya gardiner till exempel så kan en tjock gardinlängd ge känslan av att hålla kylan ute samtidigt som en tunn gardinkappa släpper in mer solljus och gör att rummet känns större.

Genom att ha en gemensam tanke bakom den inredning som du väljer och inte använda för många olika mönster och färger i samma rum så får du en mer sammanhängande upplevelse och undviker att det ser rörigt ut. Försök att tänka efter vilken sorts stämning det är du vill ha innan du börjar så kommer det bli lättare att få det resultat som du önskar dig.Hur ett rum är upplyst kan också påverka hur man upplever det. För många så finns det inget mer stämningsfullt än skenet från ett stearinljus. Problemet är den brandrisk som finns när de lämnas obevakade eller någon, till exempel ett barn eller ett djur, inte förstår att man måste vara försiktig. Därför finns det nu en mängd olika alternativ som man kan använda istället.Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att det inte bara är det som vi ser som påverkar hur vi upplever rummet, utan även intryck från våra andra sinnen. Musik är praktiskt om man vill använda ljud för att skapa den rätta stämningen och krukväxter kan sprida en härlig arom omkring sig. Det finns en stor variation på olika dofter och växter gör också att det blir mer syre i rummet, något som alla vinner på.Inredningen kan sedan göras mer personlig med tavlor, fotografier och andra prydnadssaker som du tycker om.