Uppdatera inredningen för våren/sommaren

inredning_375657064

De som ännu inte har fixat till inredningen för våren och sommaren bör verkligen skrida till verket och ta sig en shoppingrunda. Här kommer några av de trender som är aktuella just nu.

Hantverk och hemslöjd

Hantverkstrenden är väldigt populär och sveper genom landet just nu. Ett av de mest populära aspekterna av detta för tillfället är att brodera. Man kan även hitta materialsatser specifikt anpassade för att brodera saker som kuddar. Denna trend kommer ifrån förra årets intresse av gör-det-själv-kurser i olika hanterksdiscipliner och hemslöjd.

Mörka väggar

Funderar man på att måla om några väggar hemma kan man överväga att haka på den nya trenden med mörka väggar. Mörkgrå har synts som en trend bland inredningsexperter och bloggare och nu har detta börjat sprida sig mer till allmänheten. Ska man tackla detta kan man dock dra nytta av lite inspiration och tips.

Blått och mönster

Havet fortsätter att vara en inspirationskälla på många håll och blått kommer att vara väldigt populärt detta år. Intressanta och komplexa mönster är också trendigt 2016 och vill man kombinera båda dessa kan man till exempel titta på denna matta från Ellos. Som ny kund har man dessutom just nu chansen att få upp till 40% rabatt med en Ellos rabattkod.

Mönstrade golv

Det är inte bara inredningsdetaljer som ska komma med intressanta mönster, golvet är också med på ett hörn. Kakelplattor i assymetriska mönster, olikformade plattor och parkett i fiskbensmönster kommer alla att dyka upp i svenska hem i år.

De minsta detaljerna

Trender kommer både i stort och smått, och de lilla detaljerna är också riktigt trendiga just nu. Saker som miniskålar, enskilda serveringsskedar och liknande saker har fått stort genomslag på senaste tiden.