Inredning

Inredning uppåt väggarna

Posted On juli 22, 2020 at 10:57 f m by / Kommentarer inaktiverade för Inredning uppåt väggarna

När det gäller inredning tänker många i första hand på möbler och accessoarer av typen lampor, vaser eller kuddar. Men det som är lätt att glömma är den största ytan vi har i våra hem, nämligen väggarna. Väggen är ofta vad blicken naturligt faller på i och med att den befinner sig i ögonhöjd. Därför utgör det också en stor del av det första intrycket vi får av ett rum.

Färg eller tapet?

Steg ett i att inreda väggarna blir självklart att besluta angående färg eller tapet. Ditt val har att göra med den grundläggande stil du har i hemmet, men även till viss del med nivån på slitage. Har ni till exempel barn eller djur hemma kan en mer hållbar tapet vara att föredra framför målade väggar. När detta väl är på plats blir det dags för accessoarerna.

Dekoration utan gränser

Att dekorera en vägg kan göras på otaliga sätt. Till exempel kan du låta en enskild tavla bli ett blickfång, eller skapa ett kollage av ramar, fotografier och andra bilder. Men det behöver inte alltid vara platta objekt du hänger upp. Även skulpturer, växter och textilföremål gör sig ofta bra som väggprydnader.