Inredning

Tänk på förvaringen i hemmet

Posted On maj 15, 2019 at 12:18 e m by / Kommentarer inaktiverade för Tänk på förvaringen i hemmet

Det mesta av sakerna vi äger förvarar vi ju inomhus. Och med tanke på hur många saker den genomsnittlige svensken äger är det inte undra på att förvaring är en stor fråga när det kommer till inredningen. Hur man löser förvaringsproblemen hemma kan till viss del vara individuellt, men det är ett problem vi nog alla har behövt tackla mer än en gång i livet.

Var sak har sin plats

Vad som är bra förvaring kan skilja sig en hel del från rum till rum. Att därför identifiera var varje sak hör hemma är en av de första sakerna man måste bestämma sig för. Inte nog med att det kommer vara lättare att komma ihåg var de är när man behöver plocka fram dem. Det kommer även bli enklare att organisera allt.

Förvaring kan också vara snyggt

Det är ibland allt för lätt att tänka sig förvaring som exempelvis en kartong man ställer in i förrådet. Men arbetar man bara efter den premissen kommer man antingen få en ganska tråkig stil hemma eller ett tomt hem och ett väldigt fullt förråd. Att tänka på designen av förvaringsdetaljerna kan skapa ett väldigt intressant blickfång i ett rum. Alla kan ju säkert tänka sig en snygg byrå eller garderob, men även bokhyllor kan lägga mer fokus på designen.

Kreativa lösningar i små utrymmen

Förvaringstips finns så det räcker och blir över, men ibland kan det verka som de utgår från att alla har mycket utrymme att offra för just förvaring. Bor man dock ganska litet känner man säkert igen de tillfällen när förvaringen blir en allt större utmaning. Som tur är finns det även lösningar för många sådana situationer och man kan bland annat:

  • Tänka mer vertikalt och använda så mycket av väggarna som möjligt.
  • Satsa mer på möbler med inbyggd förvaring.
  • Köpa lådor på hjul som kan styras in under sängen eller andra möbler.
  • Sätta upp förvaring på baksidan/insidan av dörrarna i hemmet.