Dags för köksrenovering

Är det dags att ta tag i köksrenoveringen? Planering är A & O när man ska göra något oavsett om det är kök eller annan typ av renovering. Det gäller att man är säker på hur man vill ha det och vilka detaljer som ska göras. Om inte vatten och avlopp eller väggar ska flyttas så är det en hyfsat lätt match att byta ut sitt kök.

Fundera hur ni vill ha köket

Fundera en extra gång om det är värt att flytta ljust avloppet då det kan innebära inte en hel del extra jobb så kommer det att öka kostnaderna. Om inte kostnaderna är något problem då är det bara att köra på. Ta er en titt runt på nätet så kan ni säker hitta något som kan falla er i smaken och då menar vi inte bara köksinredningar utan även annat som klinkergolv och kakel. Ett kök kan gå rätt snabbt att skissa upp hos de leverantörer som finns av kök.

Planera i god tid

Det är ju allt runt omkring som man behöver få lite mer koll på. Ska man flytta på någon vägg, passar det med en köksö eller är utrymmet för litet? Det är många frågeställningar som man måste få svar på. Kan man göra köksrenoveringen själv eller måste man anlita hantverkare för detta. Börja planera i god tid och sätt inte för tajt slutdatum då ni beräknar att köket ska vara klart. Det kan alltid dyka upp något som stjäl tid från något annat.

Gör allt klart

Det finns alltid en risk med renoveringar att något hamnar på efterkälken. Det kan vara golvlister som inte kommer på plats och det kan ta upp till månader innan sista golvlisten kommer på plats. Avsätt den tid det behövs för att slutföra allt så inget ligger och väntar på att bli klart för att något annat blev intressantare att hålla på med. Det är dessa små saker som är lätt att de faller i glömska efter ett tag. efter man slutstädat och för en överblick skapa en lista på resterande saker som bör göra klart.